1. Campings te Nederland
  2. Limburg

Onze tips:

  1. Bij Interreservation eenvoudig online een camping boeken.
  2. Nog kampeeruitrusting nodig? Ga naar Kampeertotaal.nl
  3. Top campings in Nederland
  4. Boek aantrekkelijk geprijsde en verzorgde campings bij Allcamps.nl.

Limburg

Een zachte G, heerlijke vlaaien, glooiende landschap met prachtige bossen, vriendelijke mensen en grenzend aan Duitsland en België. De provincie Limburg is een gastvrij vakantiebestemming. Veel Nederlanders gaan jaarlijks op vakantie in dit zuidelijke deel van Nederland.

Hoofdstad Maastricht heeft een groot aanbod in bezienswaardigheden en monumentale gebouwen. Zo kunt u vanuit Maastricht de SInt Pietersberg bezoeken met zijn onderaardse kalksteengroeves. Of wat denken van een bezoek aan de fraai gebouwde romaanse Sint-servaasbasiliek. Ook is Maastricht een geliefd bedevaartsoord. Katholieken komen vanuit heel Europa naar de stad om Maria te vereren.

Limburg heeft ook ongekende natuurschoon. Befaamd is het gebied tussen Vaals en Gulpen. In 2005 werd dit gebied door Stichting Natuur en Milieu uitgeroepen tot mooiste landschap van Nederland.

Een prachtige locatie om te kamperen dus. Camping Osesbos is een ideale uitvalspbasis voor fiets- of wandeltochten door het natuurgebied.

Een ander bosrijk natuurgebied is de Peel. Hier kunt u overnachten in bijvoorbeeld de Kasteelse Bossen. Deze camping ligt vlakbij Horst.

Dichterbij Maastricht vindt u camping de Cauberg. Een prachtige locatie op loopafstand van de Valkenburg. Deze camping is ideaal voor wie abseilen, sportklimmen, uitgaan of gewoon wil genieten van de natuur.