1. Campings te Nederland
  2. Flevoland

Onze tips:

  1. Bij Interreservation eenvoudig online een camping boeken.
  2. Nog kampeeruitrusting nodig? Ga naar Kampeertotaal.nl
  3. Top campings in Nederland
  4. Boek aantrekkelijk geprijsde en verzorgde campings bij Allcamps.nl.

Flevoland

De provincie aan het IJsselmeer is het toonbeeld voor Nederland als het gaat om inpolderen. De provincie ontstond nadat delen van de voormalige Zuiderzee waren drooggelegd. In 1986 werd Flevoland officeel omgedoopt tot provincie.

Doordat Flevoland voorheen onder water lag is het de provincie nog steeds rijk aanl watergebieden. Zo zijn de Oostvaarderplassen een geroemd natuurgebied. Dit moerasgebied tussen Almere en Lelystad in is een belangrijk overwintergebied voor veel vogels. Het natuurgebied is momenteel in zo'n goede staat dat zelfs de eerder uit Nederland verdwenen zeearend is teruggekeerd.

De vele meren, plassen en andere waterjes maken Flevoland een perfect watersportgebied. Kleinere meren zoals het Veluwemeer en Gooimeer zijn prima geschikt voor bijvoorbeeld kanoën. Het grote IJsselmeer is eerder geschikt voor surfers en zeilers. Wie het water even achter zich wil laten, die vindt soelaas in het familiepretpark van Flevoland, Walibi World.

Flevoland heeft prachtige campings aan het water, rondom natuurgebieden of in de buurt van hoofdstad Lelystad. Een voorbeeld is camping Oppertje. Bij deze camping kunt uitstekend terecht voor watersporten, u kunt er zelfs een surfcursus volgen.

Camping Hazevreugd
ligt in Urk. Dit pittoreske plaatsje is een prachtige verblijfplek waar visliefhebbers helemaal tot hun recht zullen komen.

Achter Almere in de Almeerse bossen ligt camping Waterhout verscholen. Deze camping ligt direct aan recreatiegebied Weerwater. Een prachtige watersportplek met zelfs een cable-waterskibaan.