1. Campings te Nederland
  2. Zuid-Holland

Onze tips:

  1. Bij Interreservation eenvoudig online een camping boeken.
  2. Nog kampeeruitrusting nodig? Ga naar Kampeertotaal.nl
  3. Top campings in Nederland
  4. Boek aantrekkelijk geprijsde en verzorgde campings bij Allcamps.nl.

Zuid-Holland

Zuid-Holland is het meest dichtbevolkte gebied van Nederland. Dat betekent heel veel mensen op de vierkante kilometer, maar ook ongelooflijk veel culturele hoogtepunten en indrukwekkende, belangrijke steden.

Als u bijvoorbeeld over het marktplein van Delft loopt, loopt u door het Nederland uit de Gouden Eeuw. Het is niet voor niks dat leden van het Koninklijk huis liggen begraven in de Nieuwe Kerk van Delft. Nog geen twintig kilometer verderop ben u alweer in Rotterdam. De binnenstad is na de Tweede Wereldoorlog opnieuw opgebouw wat een modern centrum met veel hippe winkels oplevert. Rotterdam staat natuurlijk ook bekend om zijn haven die tot een van de grootste ter wereld behoort.

Weer tientallen kilometers verder ben u in Ter Heijde. Een piepklein, authentiek vissersplaatsje in het Westland waar een beroemde zeeslag tussen de Hollandse en Engelse vloot plaatsvond. Wanneer u vanaf Ter Heijde een paar kilometer doorreist, staat u midden in Den Haag. Deze stad geniet international bekendheid door het Internationaal Strafhof dat hier gevestigd is. Ook zijn alle Nederlandse regeringsgebouwen te bewonderen op het prachtige Binnehof.

Kortom, in Zuid-Holland vindt u wereldsteden en nostalgische dorpjes op enkele kilometers van elkaar. Alle steden zijn met het openbaar vervoer uitstekend te bereiken en ideaal voor reizigers met een rugzak op.

Campings zijn er in overvloed in de westelijke provincie. Camping Molenslag ligt direct achter de duinen van de Noordzee en ligt op loopafstand van het kustplaatsje Monster.

Stadscamping Rotterdam ligt midden in de gelijknamige stad en is op loopafstand van het Centraal Station. Ideaal als u Zuid-Holland wilt verkennen met het openbaar vervoer.

Camping Duinhorst
is weer dichter bij Den Haag en perfect als u een dagbezoek wilt brengen aan regeringsstad of naar de Scheveningse boulevard wilt gaan.