1. Campings te Nederland
  2. Drenthe

Onze tips:

  1. Bij Interreservation eenvoudig online een camping boeken.
  2. Nog kampeeruitrusting nodig? Ga naar Kampeertotaal.nl
  3. Top campings in Nederland
  4. Boek aantrekkelijk geprijsde en verzorgde campings bij Allcamps.nl.

Drenthe

Hunebedden. In adem worden ze genoemd met de groene provincie Drenthe. Deze steenkamers uit de prehistorie zijn nog steeds in grote getalen aanwezig en door iedereen te bewonderen in de oostelijke provincie. Het is een van de bezienswaardigheden waardoor Drenthe zo beroemd is geworden.

Toch heeft Drenthe meer in petto voor haar bezoekers. Wat te denken van een bezoek aan de beroemde vlindertuin in de dierentuin van Emmen. Of een rondgang in het Kasteel van Coevorden? Wat te denken van een bezoek aan het icoon van Drenthe, Bartje. Deze typische Drenthse jongen was een hoofdfiguur in de boeken van Anne de Vries, maar hij groeide uit tot een bekende Nederlander. Hij staat op een voetstuk in de hoofdstad van Drenthe Assen.

Drenthe is ideaal als u wilt genieten van een fiets- of wandelvakantie. De enorme paarse heidevelden zijn een lust voor het oog. Heerlijk om doorheen te lopen om vervolgens te genieten van een kopje koffie met traditionele Drentse kruidkoek.

U kunt in Drenthe uitstekend kamperen. Met camping Diana Heide staat u midden in een natuurgebied van zeventien hectare. De heidevelden omringen uw tent.

Dichter bij Assen ligt camping Witterzomer. Een typisch familiepark waar uw kindern onbezorgd kunnen spelen, zemmen en ravotten.

Camping MIdden Drenthe ligt in een bosrijke, rustige omgeving. En dat zegt wat in een van de dunst bevolkte provincies van Nederland.