1. Campings te Nederland
  2. Noord-Holland

Onze tips:

  1. Bij Interreservation eenvoudig online een camping boeken.
  2. Nog kampeeruitrusting nodig? Ga naar Kampeertotaal.nl
  3. Top campings in Nederland
  4. Boek aantrekkelijk geprijsde en verzorgde campings bij Allcamps.nl.

Noord-Holland

Met Amsterdam als nationale hoofdstad binnen haar gelederen, ontkomt u niet aan een bezoek aan Noord-holland. Deze prachtige provincie in het noordwesten van Nederland heeft bovendien tal van andere interssante plaatsen en een van de Waddeneilanden binnen de provinviegrenzen.

Toch is Amsterdam natuurlijk de voornaamste trekpleister in Noord-Holland. Van de beroemde schilderen van Rembrandt in het Rijksmuseum tot een rondvaart door de 17e eeuwse grachten. Van een wandeling over de beruchte rosse buurt tot een middagje luieren in het groene Vondelpark. Amsterdam is wereldwijd bekend om zijn relaxte, tolerante sfeer en dat vindt u terug door heel de stad.

Een heel ander uiterste in de noordelijke provincie is het Waddeneiland Texel. Hier treft u unieke naturuschoon. Zogenaamde slufters, waarbij de zee zich ver terugtrekt tijdens eb, levert een ongekend landschap met een grote biodiversiteit. Ook vindt u overal rondom Texel speelse zeehonden.

U kunt prachtig kamperen op Texel. Wie zelfs nog een beetje luxe wilt, kan terecht op camping De Krim. Een 5 sterren camping met zelfs draadloos internet.

Dichterbij Amsterdam vindt u camping Zeeburg. Deze ligt idyllisch op een eilandje in het Eimeer, op minder dan twintig minuten van het Amsterdamse stadshart.

Iets heel anders is bijvoorbeeld een verblijf op een boerencamping. Hier maakt u in volle kleuren en geuren het wel en wee van het agrarische leven mee. Camping De Kei is zo'n voorbeeld van.