1. Campings te Nederland
  2. Friesland

Onze tips:

  1. Bij Interreservation eenvoudig online een camping boeken.
  2. Nog kampeeruitrusting nodig? Ga naar Kampeertotaal.nl
  3. Top campings in Nederland
  4. Boek aantrekkelijk geprijsde en verzorgde campings bij Allcamps.nl.

Friesland

Provincie Friesland  is eigenlijk een ander land binnen Nederland. De Friezen  hebben  zelfs een officiële eigen taal. Friesland, of Frylan zoals het officieel heet, kenmerkt zich vooral door de vele meren. Het is een ideale watersportprovincie. Het heeft niet voor niks het grootste evenement op de binnenwateren van Europa in huis: Sneekweek. Deze zeilwedstrijd lokt jaarlijks honderdduizenden bezoekers richting Friesland.

Natuurlijk is Friesland bekend van de Elfstedentocht. Dit is de wereldwijd de meeste beroemde en beruchte schaatswedstrijd op natuurijs. Een sportieve provincie dat Friesland. Maar ze heeft meer dan sport. Zo kunt u ook heerlijk cultuur snuiven in de hoofdstad Leeuwarden. In het  Friesmuseum ziet u bijvoorbeeld in vogelvlucht hoe de eigenwijze Nederlandse provincie tot stand is gekomen.

De bekende waddeneilanden Schiermonningoog en Terschelling horen ook bij de Friese provincie. Prachtige eilanden waar het nog echt, echt rustig is. Terschelling is bovendien het decor voor een van de grootste culturele festivals van Nederland: Oerol.

Om aan te geven hoe rustig Schiermonnikoog is: het heeft maar een camping, namelijk Seedune. Maar staat u wel in prachtig duingebied.

Op het Friese vaste land kunt ervoor kiezen uw tent op te zetten op historische grond. Camping Taniburg is er zo een. U staat naast een een boerderij uit 1839 die u zelfs kunt bezoeken.

In het hart van Friesland, omringd door de Friese meren, ligt camping It Wiid. Een gebied van zo'n 2000 hectare met kreekjes, meren, kleine en grote plassen, eilanden en waterwegen.