1. Campings te Nederland
  2. Groningen

Onze tips:

  1. Bij Interreservation eenvoudig online een camping boeken.
  2. Nog kampeeruitrusting nodig? Ga naar Kampeertotaal.nl
  3. Top campings in Nederland
  4. Boek aantrekkelijk geprijsde en verzorgde campings bij Allcamps.nl.

Groningen

Groningen is een van de kleinere provincies van Nederland maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt met de grote verscheidenheid aan landschappen. Zo liggen in het noorden drie kleine onbewoonde waddeneilanden, vindt u veenkoloniën in het zuidoosten en in het westen zandruggen met de Hondsrug als meest bekende.

De onbewoonde waddeneilanden zijn te bereiken tijdens een van de wadtochten. Doordat het verschil tussen eb en vloed enorm is in de Waddenzee, kunt u met uw laarzen aan tijdens eb van het vaste land naar Rottumeroog, Rottumerplaat of Zuiderduintjes lopen. Er worden speciaal tochten voor georganiseerd.

Een bezoek aan Groningen gaat natuurlijk ook gepaard met de een bezoek aan de stad Groningen. Deze behoort tot de top 10 van grootste steden in Nederland en is de hoofdstad van de provincie. In de stad kunt u genieten van typisch Groningse lekkernij als spekdik of zich bijvoorbeeld wagen aan de bijna 100 meter hoge Martinitoren.

Een camping zoeken rondom de hoofdstad is niet moeilijk. Zo zit u met camping stadspark of maar drie kilometer lopen vanaf  het centrum.

Wie toch liever bij de Waddenzee zit: camping Zeestrand brengt Soelaas. Deze camping heeft een klein strandje zodat u naar hartelust kunt zwemmen, vissen en zelfs kitesurfen.

In het kleine rustige plaatste Marum vindt u camping Trimunt. Deze camping ligt op de rand van Friesland, Groningen en Drenthe.